36167
Książka
W koszyku
Wielka księga produktów regionalnych i tradycyjnych / opracowanie tekstu Katarzyna Zioła-Zemczak. - Bielsko-Biala : Dragon, cop. 2016. - 447, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 34 cm.
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kraju, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
Status dostępności:
Czytelnia dla dorosłych
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 Czytelnia (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej